Coșul tău

Biserica Catolică din România se preocupă de educația și îndrumarea tinerilor, în pofida complexității date de diversitatea riturilor și limbilor.

Transformările sociale profunde au influențat în mod semnificativ tinerele generații, însă acestea sunt pline de potențial și receptive la inițiative care vizează construirea unei societăți plină de empatie și care este incluzivă. Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din România 2024 își propune să transforme aceste oportunități și să devină un simbol al atenției și preocupării bisericii locale față de tinerele generații, inspirându-se din cadrul Zilelor Mondiale ale Tineretului și susținând un cadru de întâlnire și dialog.

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic s-a născut datorită dorinței tinerilor din diverse dieceze și eparhii de a se conecta, aprofunda cunoștințele reciproce și a împărtăși experiențele lor spirituale. INTC reprezintă un forum pentru tinerii catolici de a se întâlni, a participa la activități de dezvoltare personală și spirituală și a-și exprima creativitatea prin intermediul momentelor culturale și artistice.

Cu prilejul celei de-a XV-a ediții, INTC reunește tinerii de pretutindeni, aceștia formând, cum s-ar spune, cuvântul ,,noi”, deoarece prin această întâlnire se reușește unirea și devenirea unui tot unitar, lucrând ca o echipă.

INTC a reușit pe parcursul anilor să aducă un moment de jovialitate pentru tinerii din eparhii și dieceze, această întâlnire reușind de la mic la mare să aducă armonie și liniște sufletească, deoarece prin astfel de evenimente se reușește să se mențină un echilibru în viața de zi cu zi, în sfera religioasă și așa mai departe.

Zilele trec, bucuria din suflet crește. În câteva luni vom fi alături datorită acestei întâlniri, iar amintirile pe care le vom avea vor rămâne tipărite în adâncul sufletului nostru, deoarece vor fi alături oameni dragi care contribuie la formarea amintirilor.

Cuvântul ,,amintiri” ne duce cu gândul la ceva încântător, memorabil, iar întâlnirea aceasta ne va aduce aceste emoții în sufletul și inimile noastre.