Coșul tău

Cu multă încântare și bucurie în suflet numărăm zilele până la marele eveniment, Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC), din România, care va avea motto-ul: „Cei care speră în Domnul merg fără să obosească!” (cf. Is 40,31).

Întâlnirea Națională a Tinerilor Catolici este organizată alternativ de o Eparhie Greco-Catolică şi de o Dieceză Romano-Catolică, iar cea din 2024 – este organizată de Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș.

Această întâlnire oferă posibilitatea tinerilor să se întâlnească şi să se cunoască între ei, să participe la activităţi care vor contribui la dezvoltarea lor atât spirituală, cât și umană. Tinerii vor putea să îşi exprime sentimentele și trăirile prin momente din sfera culturală şi artistică.

Evenimentul se va desfășura sub ocrotirea a mai multor Patroni, la fel ca și Ziua Mondială a Tineretului. Pentru cea de-a XV-a ediție a INTC au fost aleși ca Patroni cei șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici Români beatificați de Sfântul Părinte Papa Francisc la Blaj, pe 2 iunie 2019: Valeriu-Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit-Liviu-Chinezu, Ioan Suciu, Alexandru Russu, Iuliu Hossu, cât și cei patru Episcopi Martiri Romano-Catolici beatificați: Fericitul Szilárd Bogdánffy, Fericitul János Scheffler, Fericitul Vladimir Ghika și Fericitul Anton Durcovici. De asemenea, Patron al întâlnirii va fi și Sfântul Ioan Paul al II-lea, ca inițiator al Întâlnirilor de tineret din Biserica Catolică.

2024/09/04 08:00:00