Your cart

Nagy izgalommal és örömteli lélekkel számláljuk a napokat a nagy eseményig, a romániai Országos Katolikus Ifjúsági Találkozóig (OKIT), amelynek mottója:  „Akik az Úrban bíznak […] járnak és nem fáradnak el!” (Iz 40,31).

Az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót a görögkatolikus és római katolikus egyházmegyék felváltva szervezik, a 2024. évi rendezvény megszervezésére a Gyulafehérvár-Fogarasi Főegyházmegye kapott megbízást.
Ez a Találkozó lehetőséget biztosít a fiataloknak arra, hogy együtt legyenek, megismerjék egymást és olyan tevékenységeken vegyenek részt, amelyek hozzájárulnak lelki és emberi fejlődésükhöz.  A számukra szervezett kulturális és művészeti programok révén a fiatalok kifejezésre juttathatják érzelmeiket és élményeiket.

Az eseménynek több mennyei pártfogója lesz, akárcsak az Ifjúsági Világtalálkozónak. A XV. OKIT patrónusai azok a görögkatolikus vértanú püspökök, akiket Őszentsége, Ferenc pápa boldoggá avatott Balázsfalván, 2019. június 2-án: Valeriu-Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit-Liviu-Chinezu, Ioan Suciu, Alexandru Russu és Iuliu Hossu, továbbá a boldog római katolikus vértanúk: Bogdánffy Szilárd, Scheffler János, Vladimir Ghika és Anton Durcovici. Találkozónkat ugyanakkor Szent II. János Pál pápa, a katolikus ifjúsági találkozók kezdeményezőjének mennyei pártfogásába ajánljuk.

2024/09/04 08:00:00