Engem ez az országos katolikus ifjúsági találkozó abban segített, hogy jobban körvonalazzam nézeteimet azzal kapcsolatban, hogy mi is történik országos szinten. A csoportbeszélgetések animátora feladatkör segített, hogy jobban megismerjem magam, egy szélesebb rálátásom legyen arra, hogy miként is gondolkodnak a fiatalok ezekről a találkozókról, és hogyan értenek meg dolgokat. Következtetésem az, hogy jobban oda kell figyelni a fiatalok lelkére, s megpróbálni ‒amennyire lehetséges‒ segíteni rajtuk, problémáikon, melyekből sok van. A szervezésre én 11-es jegyet adnék. Különleges!!! Találkozunk a következő alkalommal.

A.B.P.OKIT Jászvásár 2012

Szem előtt tartva, hogy negyedik alkalommal veszek részt OKIt-on tudtam mire számítsak. Ennek ellenére voltak olyan tények, melyen kellemesen érintettek: az esemény megszervezése, a kínált programok, a téma, a katekézisek…Először vettem részt felelősként a találkozón, s ez egyedüli élmény volt. Csodálatos, nyitott csoportom volt, akiknek remélem sikerült elég indokot adnom arra, hogy mindig örüljenek. Azzal a gondolattal térek haza, hogy a bibliai vers: “Örüljetek és vigadózzatok, mert jutalmatok a mennyben van” nem csak egyszerű hanem fiatalként örömömnek célt adó bibliai idézet.

M.M.OKIT Jászvásár 2012

Egyetlen összehasonlítási lehetőségem van OKIT-ról, ahol nagyon jó volt, de itt még jobb volt. Fiatalok, kik előre nem ismerték egymást, s kikben semmilyen gátlás nem volt, hogy a többekkel kapcsolatba lépjenek, ez egy igazi öröm együttlét! Egy olyan hét volt, melyről azt kívánnám, hogy kettőt, vagy akár egy hónapot is tartson. Hőség volt, de nem akadályozott meg abban, hogy részt vegyünk a programokon, vagy kifejezzük fiatalságunk örömét. A fesztivál nagyon jó volt, s mindvégéig éreztem a szabadságot arra, hogy akaratom szerint kifejezhessem hitemet.

M.S.OKIT Jászvásár 2012