Amikor Bukarestből, Brezoiból, Ramnicu Valcearól elindultunk, senki a 45 fiatal közül amely képviselte a Bukaresti Görög Katolikus egyházmegyét, nem gondoltuk, hogy meg fogjuk tudni változtatni a találkozó mottóját: „boldogság keresők”-ből valóban boldogság hordozók legyünk. Ki hisz még a mai világban ilyen vagy ehhez hasonló idézetekben melyek lényeg nélküliek? Viszont, ügyes fiatalok az egész országból próbálták feltárni kicsiny kis hitünket. Minden felnőtt gátlás legyőzve, hogy mi felnőttek mindent tudunk, a fiatalok valóban azért érkeztek Kolozsvárra, hogy megkeressék a boldogságukat. És megtalálták. Kérdezzétek őket és meggyőződtök róla.

OKIT Kolozsvár 2015

Mit jelentet számomra az OKIT? Az idei esztendő boldogságát jelentette az OKIT. Egy nehéz időszakon mentem akkor épp át életemben: veszekedések, meg nem értések tették, hogy csak az élet sötét oldalát lássam. Nem láttam már semmiben a fényt. Sem az emberekben sem azoknak a szavaiban vagy tetteiben. Szükségem volt egy napsugárra amely vissza hozza úgy a szívemben mint az arcomra a boldogságot. Nem tudtam hol keressem. Elhatároztam, hogy részt veszek ezen a találkozón. Nem tudtam, hogy mi fog ott rám várni de szerettem volna hogy az a hely és idő legyen amikor kinyitom értelmemet és szívemet. Kolozsváron magamra találtam, megértettem az élet értelmét, az élet minőségét és legfőképp boldogságát. Attól kezdve megélem minden percét az életnek és örvendek mindennek ami azt jelenti hogy szó, értelem és cselekedett. Kerestem a boldogságot és Krisztusban találtam meg.

OKIT Kolozsvár 2015

Az idei OKIT számomra egy kedves tapasztalat volt. Azzal a reménnyel jöttem, hogy megtaláljam a boldogságot. Azzal a gondolattal érkeztem, hogy nem szabad elcsüggednem akkor amikor a boldogságot keresem. A boldogság amelyre hivatva vagyunk egy tökéletes párbeszéd Istennel, másokkal és önmagunkkal. A fiatalok körében és más emberek jelenlétében úgy éreztem magam mint egy egységes vallásos közösségben. A mosolygós arcok által melyeket ott tapasztaltam lelkileg teljesnek éreztem magam. Megtanítottak, hogy ne csüggedjek el életem útján hisz Isten mindig velem van. Számomra a boldogság olyan mint egy fény sugár melyet féltő gonddal kell össze szedjem.

OKIT Kolozsvár 2015

Megtanultuk élni a boldogságot,
Adni:
Egy egyszerű mosolyt
Egy imát
Egy ölelést
Egy „Szia”-t szívből…..
És hogy mindig megtaláljuk
Az utunkon
Istennel és embertársainkkal
ÉS megosszuk veletek
Mindenben amit cselekszünk
És önmagunk vagyunk
Hisz….
Mindannyian a boldogság felé jöttünk
Különböző utakról
És eljöttünk onnan
Egy közös úton…. Csak mi ketten….
ÉS Isten velünk.
Ott…
Boldogságot kerestünk
ÉS megtaláltuk
Egyik a másik lelkében.

OKIT Kolozsvár 2015