Pentru mine, această întâlnire naţională a tineretului catolic, m-a ajutat să-mi conturez mai bine ideile cu privire la ceea ce se întâmplă la nivel naţional! Ca şi animator la grupurile de discuţii m-a ajutat să mă cunosc mai bine şi să am o viziune mai amplă în ceea ce priveşte părerea tinerilor despre aceste întâlniri, cum privesc şi înţeleg ei lucrurile. Concluzia mea este aceea că trebuie lucrat mai bine la sufletul tinerilor şi încercat, pe cât posibil, ajutaţi în problemele lor, care sunt destul de multe. În privinţa organizării eu aş acorda nota 11. Excepţional!!! Ne vedem la următoarea întâlnire.

A.B.P.INTC Iaşi 2012

Având în vedere că tocmai am participat la al 4-lea meu INTC, pot spune că ştiam la ce să mă aștept. Totuşi au fost multe aspecte care m-au surprins în mod plăcut: organizarea întregii întâlniri, programele propuse, tema, catehezele… Am participat pentru prima dată ca animator la INTC, o experienţă unică. Am avut parte de un grup minunat, deschis, cărora sper că am reuşit să le transmit suficiente motive pentru a se bucura mereu. Mă întorc acasă cu gândul că versetul “Bucuraţi-vă şi vă veseliţi căci plata voastră multă este în ceruri” nu este un simplu verset biblic, ci dă sens bucuriei mele ca tânăr.

M.M.INTC Iaşi 2012

Am o singură variantă ca termen de comparaţie în materie de INTC, unde a fost grozav, dar aici a fost şi mai şi! Tineri care nu se cunoşteau înainte şi care nu au avut nici o reţinere să interacţioneze unii cu alţii, o adevărată comuniune de bucurie! A fost o săptămână care la fel de bine aş fi preferat să fii durat două săptămâni sau o lună. A fost cald, dar asta nu ne-a împiedicat nici să ne exprimăm bucuria tinereţii, nici să participăm la program. Festivalul a fost superb şi în tot acest timp am simţit libertatea de a-mi manifesta credinţa în voie. Să cunoşti atâţia tineri credincioşi te încurajează cu adevărat să împarţi bucuria lui Cristos tuturor! şi să te ţii şi cu dinţi de ea, indiferent de piedicile întâlnite şi Nu-urile primite.

M.S.INTC Iaşi 2012