Când am pornit din Bucureşti, din Râmnicu Vâlcea şi din Brezoi, nici unul dintre cei 45 de tineri care am reprezentat Eparhia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti nu bănuiam că vom reuşi să schimbăm mottoul INTC din „căutători de fericire” în înşişi purtători ai acesteia. Cine mai crede azi în astfel de citate sau de formulări aparent fără conţinut? Însă, tinerii frumoşi, adunaţi la INTC din toată ţara, aveau să ne demascheze foarte puţina noastră credinţă. În ciuda reţinerilor noastre de adulţi care le ştim perfect pe toate, ei chiar au venit la Cluj-Napoca pentru a-şi căuta fericirea. Şi au găsit-o, întrebaţi-i şi vă veţi convinge singuri!

INTC Cluj Napoca 2015

Ce a însemnat pentru mine INTC? INTC a fost fericirea mea din acest an. Treceam printr-o perioadă complicată din viaţa mea: certuri, neînţelegeri au făcut să mă gândesc doar la partea neagra a vieţii. Nu mai vedeam lumina în nimic. Nici în oameni şi nici în faptele şi vorbele lor. Aveam nevoie de o raza care să îmi redea fericirea şi în inima dar şi pe faţa mea. Nu ştiam unde să o caut. Am hotărât să particip la aceasta întâlnire. Nu ştiam ce mă aşteaptă dar voiam să fie locul şi timpul în care îmi voi deschide mintea şi inima. La Cluj, m-am regăsit, am descoperit sensul vieţii, calitatea vieţii şi mai ales fericirea. De atunci trăiesc fiecare clipa şi mă bucur de tot ce înseamnă cuvânt, sens şi fapta! Am căutat fericirea şi am găsit-o în Cristos!

INTC Cluj Napoca 2015

Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic din acest an a fost pentru mine o experienţă plăcută. Aici am venit în speranţa de a găsi fericirea, am pornit cu ideea că nu trebuie să mă descurajez atunci când o voi căuta. Fericirea la care suntem chemaţi constă în comunicarea perfectă cu Dumnezeu, cu ceilalţi şi cu noi înşine. În preajma tinerilor cât şi a altor persoane m-am simţit ca într-o comunitate religioasă unită. Cu ei am schimbat impresii, experienţe, gânduri şi realizări. Zâmbetele pe care le-am văzut pe chipul fiecăruia (preoţi, persoane consacrate, animatori, organizatori, tinerii, voluntarii, etc.), m-au făcut să mă simt împlinită spiritual, m-au învăţat să nu mă descurajez în drumul vieţii mele, deoarece Dumnezeu este mereu cu mine. Pentru mine fericirea este ca şi o lumină pe care trebuie sa o adun cu multă grijă.

INTC Cluj Napoca 2015

Am învăţat să trăim fericirea,
Oferind:
Un simplu zâmbet
Un moment de rugăciune
O îmbrăţişare
Un “Bună” spus din inimă…
Şi că mereu o regăsim
În drumul nostru
Cu Dumnezeu şi aproapele
Şi o împărtăşim cu voi
Prin tot ceea ce facem
Şi suntem noi.
Căci…
Fiecare, am venit spre fericire
De pe un alt drum
Şi am plecat de acolo
Pe acelaşi drum… noi doi…
Şi Dumnezeu,cu noi.
Acolo…
Am căutat fericirea
Şi am găsit-o
Unul în sufletul celuilalt!

INTC Cluj Napoca 2015