Doamne, eu aseară am găsit Fericirea!!!

25« Biserica Catolică a dat şi continuă să dea acest cult de adoraţie care se cuvine   sacramentului Euharistiei, nu numai în timpul Liturghiei, ci şi în afara celebrării ei, păstrând cu cea mai mare grijă ostiile consacrate, înfăţişându-le credincioşilor ca să le venereze cu solemnitate, purtându-le în procesiune.» (Catehismul Bisericii Catolice, 1378, citând Misterium Fidei 56)

Domnul ne-a invitat ieri la Sfânta şi Arhiereasca Liturghie să ne împărtăşim, adică să       acceptăm lumina creatoare şi dătătoare de forţă, menită a ne încuraja să înaintăm, „din intersecţie în intersecţie”, spre piscul sfinţeniei creştine. Acesta este drumul mistic pe care noi l-am parcurs aseară în procesiune, rugându-ne pentru detaşarea de realitatea cotidiană; în modul acesta ne-am curăţit inimile pentru a ne putea consacra iubirii lui Hristos!

Dumnezeu ne-a deschis porţile Mănăstirii Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului pentru a-L adora pe Fiul Său. Tinerilor li s-a revelat un Ierusalim Ceresc, iar rugăciunea acompaniată de meditaţia în care am fost uniţi, a făcut ca până şi în tăcere să răsune glasul Spiritului Sfânt.

Am asistat la un moment cu adevărat înălţător, ce a împlinit neîndoielnic scopul acestui INTC: inimile au fost curăţate la unison şi încredinţate lui Hristos pentru a trăi eroic fericirea care vine de la EL.

De câtă iubire suntem capabili şi câtă fericire putem experimenta în numele Tatălui Ceresc? Devenim de neîncăput în cercurile noastre strâmte şi infinit încredinţaţi iubirii lui Dumnezeu în momentul în care Îl adorăm … aşa cum am făcut-o aseară! Şi … sunt sigură că în aceste zile aţi găsit fericirea, iar aseară v-aţi îndrăgostit complet de Creatorul.

Dragi tineri, să ne desăvârşim deci această fericire, dându-i share cu aproapele!

 

Rebecca-Georgia Dunca şi Isabela-Maria Bostan

 

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *